5 Aralık 2009 Cumartesi

BASIN DUYURUSU..BASIN DUYURUSU..BASIN DUYURUSU

BASINA DUYURU - BASIN DUYURUSU - BASINA DUYURU - BASIN DUYURUSU

GÜLSÜN ERBİL

3.EGE ART SANAT GÜNLERİN’ de
‘’SUFİNİN YAŞAMI’’ sergisiyle..



YER: AHMET ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ

Başlangıç : 11 / Aralık / 2009 Cuma 10:00

Bitiş : 25 / Aralık / 2009 Cuma 18:00



Gülsün Erbil, 1971’de Mimar Sinan Üniversitesi’nden (Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü) birincilikle mezun oldu.

1983 yılında British Council’ dan aldığı bursla Londra’ya gitti. Londra’da Goldsmiths’ College’de seramik (83-84) ve tekstil (93-94) alanlarında iki ayrı yüksek lisans tamamladı. Aynı yıllarda “Mistik Döngü” konulu Akademik bir tez çalışması gerçekleştirdi.

1994’de New York’a taşındı ve l998 de Harlem’de Galeri X’ i kurdu. Galeri X birçok ulustan sanatçının dünya sanatıyla buluşmasına köprü görevi yaptı.

Sanatçı 20 yıl yurtdışında çalıştıktan sonra 2002 yılında yurda döndü ve Galeri X’i İstanbul’da açtı. Halen çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

1968’den beri aktif bir sanat yaşamı sürdüren sanatçı, soyut sanata kavram yükleyerek “mistik döngü” adını verdiği tarzı sanat dünyasına kazandırmıştır.

Mevlana’nın felsefesini 1973'den beri araştıran ve 1977'den itibaren de yapıtlarında uygulayan Gülsün Erbil, Mevlana’nın tasavvuf anlayışındaki barış, sevgi ve hoşgörü çağrısından esinlenerek, diyalektik materyalizmden soyutlayarak geliştirdiği mistik döngü kavramını sembolize eden çalışmalar yaptı. Evrendeki doğal ve sosyal olguların diyalektik etki tepki reaksiyonuyla geliştiğini ve ancak böyle anlaşılabileceğini belirten sanatçı, bu gerçekliği yapıtlarında varoluşa dair ikilemleri kullanarak vermektedir. Sanatçı resim, seramik, özgün baskı, heykel, tekstil, mozaik, enstalasyon, video sanatı gibi birçok alanda üretim yapmakta ve her bir malzeme ile mistik döngüyü ifade eden sembollerle benzersiz bir sanat dili ortaya koymaktadır.

Gülsün Erbil, kendine özgü sanat tarzı ve duruşuyla yaşamı ve sanatı çok yakından izlenmesi gereken bir sanatçı olma özelliğindedir.


Sanatçı fuar boyunca kitabını imzalayacaktır..


İletişim bilgisi için: Tel: 0 532 221 74 30

email: ulkuyuceer@hotmail.com


Hiç yorum yok: